I denne måneds Backstage – hvor vi deler opdateringer og portrætter fra vores afdelinger i Ticketmaster Danmark – har vi fået os en snak med Rasmus Malmmose fra Client Support. Rasmus er vores tekniske nørd (i ordets bedste forstand!). Hans historie med Ticketmaster strækker sig hele 18 år tilbage, og er ret underholdende. Læs videre og lære om Rasmus’ passion for Nirvana og Metallica, Tilbage til fremtiden-filmene og kassettebånd og brændte cd’er.

Fortæl lidt om din historie med Ticketmaster. Hvor længe har du arbejdet her – og hvordan blev du ansat?

Jeg har altid været interesseret i musik- og underholdningsbranchen, og sendte derfor en uopfordret ansøgning til Ticketmaster i 2006. Jeg blev kort tid efter kaldt ind til en samtale omkring en stilling i Marketing. Da min profil er mere i en IT-retning, fik jeg ikke stillingen, men jeg blev kontaktet igen lidt senere, da den daværende webmaster havde fundet nye udfordringer. Efter en ny samtale blev jeg ansat, og så har jeg været her siden – i snart 18 år. I dag er jeg mere produkt-orienteret, og arbejder i dag både som ekspert inden for feltet, og laver også opsætninger mv. for Client Support. Desuden er jeg den daglige kontaktperson for nogle af vores største arrangører.

Du er vores tekniske ekspert, og din interesse for web-kodning og tekniske løsninger startede også med din interesse for musik?

Ja, jeg startede en Nirvana-hjemmeside tilbage i 1996, hvilket var en god kombination af min interesse for web-kodning og musik. Det blev udvidet til en Nirvana-fanklub i 1997, som – på kort tid – blev den mest populære Nirvana hjemmeside på nettet, med over 10.000 besøgende om dagen. Det var meget imponerende for et band, der ikke havde været aktive siden 1994 – og det var før sociale medier, endda før Google! Særligt i de første år, havde jeg mange spændende oplevelser i forbindelse med hjemmesiden. Bl.a. lavede jeg et interview med Pat Smear, som var med i Nirvana (og den dag i dag spiller guitar i Foo Fighters), og jeg har deltaget i flere radioprogrammer samt et tv-program om Nirvana. Selve hjemmesiden findes stadig (www.nirvanafanclub.com), men det er længe siden, at den er blevet opdateret.

Hvad har været din vildeste oplevelse i forbindelse med dit arbejde (fx koncertafvikling) med Ticketmaster?

Da Metallica i 2007 skulle spille et stort show i Aarhus, havde jeg et samarbejde med deres officielle fanklub om presales mv. Det medførte, at jeg fik lov til at arbejde med fanklubben til koncerten, f.eks. ved at hjælpe under et ”meet & greet” med bandet, og jeg fik også til opgave, at filme hele koncerten fra deres lydtelt. På et tidspunkt, midt under koncerten, røg strømmen til scenen, så publikum ikke kunne høre, hvad bandet spillede. Det gav en del panik i deres crew, men heldigvis blev det løst! Som stor fan af Metallica, specielt dengang, var det sjovt at møde bandmedlemmerne og være backstage.

Du rejser en del til forskellige konferencer og møder mange kendte mennesker? Har du nogle historier om dine kendismøder? Hvem har været den sjoveste at møde?

Ja, jeg er lidt en nørd, og deltager i mange ”comic cons”, som er en popkultur-event, hvor man typisk kan møde forskellige kendisser, f.eks. fra film eller TV. En af mine favoritfilm er Tilbage til fremtiden (Back to the Future), og jeg har været heldig at møde hovedparten af skuespillerne. Det største var derfor første gang jeg mødte Michael J. Fox, og få et billede med ham, endda i en Delorean! Et andet sjovt møde var da jeg mødte Peter Weller, der især er kendt for at spille Robocop i 80’erne. Han var meget betaget af mit navn, og begyndte at filme mig, med sin egen telefon, da jeg fik en autograf fra ham, og vi fik en god sludder.

Du har også et rigtigt samler-gen – hvad er det nu, du samler på, og hvad er historien bag?

Jeg samlede engang på Nirvana-optagelser, primært koncertoptagelser. Selvom de startede deres karriere med at spille i små klubber i 80’erne, så findes der et imponerende udvalg af koncertoptagelser, som primært fans har lavet – helt fra deres allerførste koncert, til det sluttede i 1994. I starten foregik det ved, at man udvekslede kassettebånd med optagelser. Jeg synes det var fantastisk at få en pakke fra USA med koncerter, som jeg aldrig havde hørt før. Senere blev det ændret til, at man sendte CD’er frem og tilbage med posten, og i dag kan hele skidtet downloades digitalt på få minutter. Flere af disse optagelser er også senere udgivet officielt, men der er stadig et hav af særligt livekoncert-optagelser, som kun eksisterer, fordi fans har bevaret dem igennem årtier. Udover lidt autografer samler jeg ikke på noget som sådan i dag.

Hvad ser du mest frem til hos Ticketmaster i det kommende år?

Der er flere spændende projekter undervejs, f.eks. Global Checkout – altså et helt nyt checkout-flow på ticketmaster.dk, som får en kraftig overhaling. Rent personligt glæder jeg mig til at deltage som gæst i et par store shows og festivaler, såsom Copenhell, og Metallica i Parken! 🙂