Her er et hurtigt overblik over, hvad du kan gøre for at være med til at skabe en sikker billetsalgsproces til din festival, der holder.

Hvordan opererer billetsvindlere?
Svindlere kan udnytte festivalgængere ved at tilbyde stærkt nedsatte billetter, hvilket gør firstelsen til at slå til for stor. Svindlere kan endda finde på at sælge en ægte billet, men billetten bliver aldrig leveret.

Ved hjælp af sociale medier kan svindlerne nå et bredt publikum, hvis de bruger den rigtige taktik og fremmer deres falske billetsalgswebsted. Sociale medier har desuden givet uafhængige svindlere muligheden for at sælge falske eller ikke-eksisterende billetter, og derefter slette profilen, når pengene er sendt.

Brug af online banking har også gjort det muligt for svindlere at bede om, at penge straks sendes til deres konto, uden at der er behov for at mødes ansigt-til-ansigt for at kontrollere, om billetten er ægte.

Hvordan skelner man mellem en billethaj og en svindler?
Mens billethajer måske sælger en billet, der er gyldig til, men til en meget oppustet pris, så vil en decideret svindler typisk forsøge at sælge en billet der er falsk, ugyldig eller ikke-eksisterende.

Billethajer videresælger billetter til langt over den reelle billetpris for at opnå et overskud, hvilket er ulovligt i Danmark! Disse kan sælges på sekundære billetsider, på deres egne hjemmesider eller endog den gammeldags måde, hvor de står på lur foran indgange til festivalen.

Hvilke råd kan du give på dit website?
Oplysning! Hvis du laver et afsnit på din hjemmeside, der opfordrer dine fans til kun at købe billetter fra den officielle billetformidler, kan det hjælpe meget.

Da mange svindlere annoncerer billetter til festivaler, der allerede er udsolgt, skal du desuden sørge for at melde klart ud – ikke kun på din hjemmeside, men via de sociale medier – når billetterne er udsolgt.