Fremtiden står som bekendt i de digitale billetters tegn. Ticketmaster har netop gennemført det første billetsalg, hvor billetterne var 100 % digitale – dvs. uden mulighed for at printe billetten eller få den fysisk.

Da Shawn Mendes gik i salg for nylig, kunne billetkøberne kun vælge at modtage billetten som en digital mobilbillet, der skal skannes direkte fra billetholderens mobile enhed – fx en smartphone. Det er første gang, denne leveringsform er den eneste, der tilbydes billetkøberne, og dette salg repræsenterer derfor en smagsprøve på en nær fremtid, hvor billetter til liveevents kun vil eksistere i digital udgave på billetkøbernes mobile enheder.

Digitale billetter er som bekendt fremtidens måde at levere billetter på, og Ticketmaster har allerede skabt denne næste generation af billetter, der giver en række fordele for både arrangører og fans. Fx er det sværere at kopiere og videresælge en billet, der ikke kan printes. Hidtil har denne billettype været en leveringsform, der har eksisteret sammen med eTicketFast – dvs. print-selv-billetten – og fysiske billetter, der modtages med almindelig brevpost. Den mobile billet har således været et populært supplement til de traditionelle leveringsformer, da man bare skal vise den på sin smartphone og dermed slipper for printer og papir.

Med Mobile Only Tickets på Shawn Mendes i Royal Arena har Ticketmaster og arrangøren bag koncerten, Down the Drain Group, taget et nødvendigt skridt ind i fremtiden for digitale billetter.

Initiativet er blevet vel modtaget af billetkøberne, da vi på forhånd havde informeret om, at billetterne til denne koncert ville være 100 % digitale og derfor ikke at finde i indbakken efter gennemført køb.

Hvis du vil vide mere om mulighederne for at gøre dit billetsalg 100 % digitalt og Mobile Only, så tag fat i din Ticketmaster-kontaktperon eller skriv en mail til [email protected].