360° virtual reality-koncerter bliver en realitet for den ikoniske O2 Academy Brixton.

Academy Music Group har slået pjalterne sammen med Live Nation UK og Melody VR for at opsætte forestillingsrækken “Live From O2 Academy Brixton”. Billetterne vil blive solgt gennem Ticketmaster.

I praksis kan fans få lov til at vælge præcis, hvor de ønsker at sidde eller endda bevæge sig rundt omkring på spillestedet – fx kan man vælge at overvære showet fra scenen.

Annonceringen sker lige efter afviklingen af 360 grader-eventen “Wireless Connect”, der bød på nye og ekslusive optrædener fra London og LA med 70 artister. Dette show blev arrangeret af Festival Republic and MelodyVR, og “Wireless Connect” tiltrak 132.000 fans fra flere end 34 lande. Ifølge MelodyVR interagerede publikum med showet mere end en million gange i løbet af weekenden.

Denis Desmond, der er boss for Live Nation UK, siger: “Vi glæder os til at indgå partnerskab med MelodyVR og præsentere  “Live From O2 Academy Brixton”, der vil bringe artister og fans sammen globalt takket være den nyeste og mest banebrydende 360° VR-teknologi, direkte fra en til formålet skræddersyet scene inde fra dette ikoniske og verdensberømte spillested.”

Anthony Matchett, CEO fra MelodyVR, tilføjer: “MelodyVRs mission er at bruge vores innovative teknologi til at sikre, at artister fortsat kan levere fantastiske shows og fans fortsat kan opleve og nyde den live-musik, de holder af. Vi har netop hjulpet til med at gøre Wireless virtuel, idet vi har været med til at skabe det succesfulde ”Wireless Connect”, og ”Live From O2 Academy Brixton er et andet spændende samarbejde med Live Nation. Virtuelle shows kan supplere og understøtte live-underholdningen, og vi er stolte af at samarbejde med musikbranchen for at sikre, at den levende musik ikke går i stå.” Showet vil være tilgængeligt over hele verden i 360° og virtual reality via MelodyVR-app eller Oculus VR-devices.